Ai mai puțin de 9 salariati?

 
Daca raspunsul tau este da, atunci am vesti bune pentru tine. Legiuitorul a decis prin OUG 37/2021, in vigoare din 6 mai 2021, sa degreveze micii angajatori de anumite obligatii in relatia cu angajatii lor si, implicit, cu unele autoritati, in eventualitatea unui control.
 
Aceste modificari aduse legislatiei muncii se refera la:
  • eliminarea obigatiei de a avea un regulament intern (in vigoare pana acum!)
  • eliminarea obigatiei de a avea o fisa a postului pentru acesti salariati (sub 9 la numar). 
Descrierea activitatii pe care o desfasoara prin raportul de munca va fi inclusa in contractul individual de munca pe care il incheie cu respectivul salariat, aceasta constituind tot o noua prevedere. 
In continuare, este in sarcina angajatorului sa  pastreze evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat in condițiile stabilite cu salariatii prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de aceștia.
 
Prevederile de mai sus se aplica inclusiv PFA, II- intreprinderilor individuale și IF- intreprinderilor familiale care sunt angajatori, deci si acestia pot renunța la fișele de post și la regulamentul intern (PFA-ul poate avea maximum trei salariați angajați, iar II un maximum de opt salariați).
 
Aceste modificari sunt binevenite si, in opinia noastra, sunt mai degraba aplicabile pentru entitatile nou-infiintate. Desigur, ele isi pot gasi aplicabilitatea si pentru companiile deja existente unde ar aduce schimbari unor formalitati deja intocmite.
 
 
 
Posted in Asistenta juridica on septembrie 06 2021 at 09:37

Comentarii (0)

No login
gif
color_lens